Задържаха 46-годишен мъж за стрелбата в Ловеч на Нова година

Стрелецът не помни какво е направил

08.01.2021 | 14:00 Редактор: Юлия Христова

Задържаха стрелеца от Ловеч ранил жена в Новогодишната нощ. 46-годишният мъж е направил самопризнания. Заявил е обаче, че не помни точно, какво се е случило.

Задържан е за 72 часа и са му повдигнати две обвинения.

Сигналът за инцидента е получен в полицията в Ловеч малко в първите часове на Новата година. Идва не от съседи, а от полицията. Осем дни по-късно извършителят, стрелял два пъти от терасата си, прави пълни самопризнания. Бил пиян, а изстрелите са произведени с незаконно притежавана пушка.

И за него, и за майка му съседите в квартал "Младост" в града не се изказват ласкаво. 

"Тя пие много. Постоянно. А той е младо момче, съвременно, има жена, разведе се. Има син. Отсреща е жена му в един блок", разказват съседите.

Стрелбата в новогодишната нощ е била от тераса на шестия етаж. След инцидента беше проведен следствен експеримент, който трябваше да даде отговор на основния въпрос откъде е дошъл изстрелът, който едва не отне живота на празнуващата.

"Незаконно е оръжието, с което е стреляно. Говорим за въздушна пушка, която е преправена в малокалибрена. Разбира се, ще се приложат доказателства, събрани при процесуално-следствените действия", заяви окръжният прокурор Валентин Вълков.

А простреляната 42-годишна  жена беше откарана в болница. Тя се възстановява бавно.

Прокуратурата повдигна работни две обвинения – за хулиганство и причиняване на телесна повреда. 46-годишният мъж е задържан за 72-часа.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК