Проговори съпругът на простреляната на новогодишното хоро в Ловеч

Полицията разследва, проверяват се всички притежатели на оръжие 22-и калибър

05.01.2021 | 13:33 Редактор: Ралица Братанова

Полицията разследва случая с 42-годишна жена от Ловеч, която беше простреляна в новогодишната нощ. Инцидентът е станал пред жилищна кооперация, докато пострадалата и нейни съседи са играли хоро. 

Вероятно е стреляно с боен пистолет, куршумът не е рикоширал. Състоянието на жената е стабилно.

Теодора Тодорова пада като покосена около 1 часа след полунощ пред жилищния блок, където със съседи са посрещнали новата година

"Гледахме ги как се веселят и виждам как политна и се свлече. То стана за секунди. В първия момент си помислих да не е инсулт. След това видяхме, че тече кръв отляво", разказа съседката Неврие Сабриева.

Съпругът на пострадалата разбира впоследствие, че жена му е простреляна. 

"Аз бях вътре в гаража и беше сложено за почерпка. Изведнъж ми казаха "жена ви падна". И се затичах и видях, че паднала. То в клипчето се чува, че някой отзад гърми. Може да е гръмнал някой на посоки", сподели съпругът Мирослав Тодоров.

Според автора на клипа стрелбата е дошла от съседен блок. 

"Мислим, че пак пиратки се гърмят. Никой не е очаквал. Никога не се случвало подобно нещо", коментира Стефан Стефанов.

Полиция и прокуратура водят разследване срещу неизвестен извършител. Проверяват всички регистрирани ловци и притежатели на оръжие за боеприпаси 22-и калибър.

Част от оръжията на живеещите в района са иззети за експертиза. Все още не е ясно дали става въпрос за случайна стрелба или жената е била мишена. Работи се и по версия стрелецът да е искал да улучи тонколона. 

От полицията призоваха свидетели на инцидента да дадат показания, за да бъде разрешен случаят по-скоро.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
3 rate up comment rate down comment 2
Виктор
преди 9 месеца
Не бива да се омаловажава този случай! Проблемът е, че е пълно със самонадеяни неграмотници, които имат оръжие и си позволяват да си гърмят за удоволствие. Защо трябва да загиват хора за да се задействат някакви чиновници? Трябва да изискваме да се забрани притежанието и употребата на всякакво оръжие-особено в населено място. Нека не се примиряваме като някакви овци! Нека не ни трепат някакви първобитни ***! Трябва да бъдат безмилостно наказавани всякакви такива безотговорни неграмотници! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 4
Загрижен гражданин
преди 9 месеца
То тея джагали с кючеците им не се търпят вече кво да не се стрел по тях. Навънка зараза върлува, а на него му било сложено в гаража за почерпка и куче влаче рейс на тонколоната. Сигнализирай за неуместен коментар