Дилър на наркотици е задържан по време на акция в Пазарджик

Полеви наркотест е реагирал положително на кокаин

02.12.2020 | 12:50 Редактор: Юлия Христова
Дилър на наркотици е задържан по време на акция в Пазарджик

Дилър на наркотици е задържан по време на акция за противодействие на разпространението на наркотични вещества в областния град. Полицейската операция е проведена от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик под наблюдението на Окръжната прокуратура.

Екипи от сектора извършили претърсване в къщата на 52-годишния пазарджиклия М.В. По време на полицейските действия бил открит прозрачен плик с бял прах. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на кокаин. Количеството на намерената дрога е 14.6 грама. Открити са още няколко мобилни телефона и SIM карти.

Кокаинът е останалите веществени доказателства са иззети. Установено е, че дилърът е разпространявал високорисковото наркотично вещество на територията на областния град и населените места от общината. Той е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа, пише "Монитор".

С постановление на прокурор от окръжната прокуратура в Пазарджик срокът на арест е удължен със 72 часа. Продължава работата по документиране и изясняване на цялостната му престъпна дейност.  

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК