Отслабване чрез ходене - мисията е възможна, 10 000 крачки не са "златен стандарт"

30-минутно ежедневно ходене

14.04.2024 | 11:05 Редактор: Елеонора Танева
Отслабване чрез ходене - мисията е възможна, 10 000 крачки не са

Ходенето за отслабване е подценявана дейност, която е устойчива, приятна и в по-голямата си част безплатна= Освен това е с нисък интензитет и е лесно за вашите стави, което е полезно, ако искате да успокоите темпото и да избегнете нараняване по време на тренировка.

Човек обикновено може да изгори до 5600 калории на месец от ходене, което е приблизително около 700 грама тегло. Точният брой обаче зависи от индивидуалните мерки на дадено лице, като се вземат предвид теглото, нивото на подготовка и капацитетът за обучение.

Това също зависи от това дали сте в калориен дефицит или не, при който изгаряте повече калории, отколкото консумирате. Всеки вид движение, с което се занимавате през деня, може да ви помогне да увеличите общия си разход на калории, но тъй като ходенето не изгаря много, колкото бягането или спринтът, вероятно ще видите по-голям напредък в отслабването ако комбинирате рутинното си ходене с други високоинтензивни тренировки.

Въпреки че може би сте чували, че 10 000 крачки на ден са "златният стандарт" за ходене, това число е донякъде произволно и може да не е подходящо за всеки. Целите за ходене трябва да бъдат съобразени с текущото фитнес ниво, здравословно състояние и начин на живот на индивида. Може да трябва да си поставите по-ниска или по-висока цел в зависимост от различни фактори.

Правенето на 30-минутно ходене в продължение на седем дни може да създаде седмичен калориен разход от 700 до 1400 калории. 

Четете повече по темата в tialoto.bg

Снимка: pixabay