Лунна диета през септември - кои са дните за сваляне на килограми?

Всяка фаза продължава 24 часа

01.09.2023 | 11:51 Редактор: Вяра Димова
Лунна диета през септември - кои са дните за сваляне на килограми?

В първия есенен месец поглеждаме отново към календара, за да си отбележим дните за лунната диета. Въпреки че лятото е сезон, в който по-малко ни се хапва и залагаме повече на консумацията на свежи храни, риба и морски дарове, интензивната почивка, по-малкото физическа активност и консумацията на алкохолни напитки и разхлаждащ сладолед, оказват влияние върху състоянието на организма ни. Казано накратко – време е за детокс!

Време е да подготвим тялото си за настъпващата есен, а прочистващият режим като лунна диета е един от най-добрите начини да го направим, освен ако нямаме забрана от лекар, не сме бременни и не кърмим. Още на 7 септември можем да поставим началото на детоксикацията на тялото.

Всяка фаза продължава в рамките на 24 часа, в които се консумират само вода, неподсладени чайове, пресни сокове от плодове, зеленчуци. Млечни храни, мед, алкохол и други храни и напитки не са разрешени.

Какво следва, след като отминат 24 часа на съответната фаза на Луната?

Много е важно да не се нахвърляте към консумирането на любимите ви калорични храни, за да не предизвикате стомашни неразположения. Най-добре е в рамките на няколко дни да се захраните с домашни бульони, кисело мляко, фрешове, варен картоф. Така постепенно може да включите в менюто си риба, по-леки меса.

Ето и фазите на Луната за лунната диета за септември:

7.09.2023г - 01:32 часа - последна четвърт
15.09.2023г - 04:05 часа - новолуние
22.09.2023г - 22:39 часа - първа четвърт
29.09.2023г - 12:21 часа - пълнолуние

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay