Ето коя диета "топи" най-бързо излишните килограми

Печели призовото място за шести пореден път

30.05.2023 | 21:02 Редактор: Петя Кръстева
Ето коя диета

Ако внимателно се вгледаме в актуалните хранителни режими, ще забележим, че и в тази област има мода. Сякаш за известно време целият свят буквално "полудява" по определен тип хранене. Ако обаче се опитате да спазвате различни диети, вероятно се лутате, задавайки си въпроса: "Кое е най-доброто за мен?".

Осъзнатият избор на храни, знанието за тяхното хранително и калорийно съдържание и правилният им подбор могат да се окажат ключови фактори за вашето здраве. Освен това, здравословните диети се свързват с по-дълъг живот, по-нисък риск от хронични заболявания, затлъстяване, диабет и дори рак. Проучване от 2022 г. установи, че диети с ниско съдържание на животински протеини и високо съдържание на сложни въглехидрати са най-полезни за дългосрочното здраве и продължителността на живота.

Наскоро U.S. News and World Report публикува своя класация за най-добрите диети на 2023 г. Сред критериите, които са били отчетени от здравни експерти, диетолози и и лекари са били: здравословност, безопасност, лекота на следване, както и насърчаване на здравословен, устойчив начин на живот. За шеста поред година на първото място се нарежда Средиземноморската диета.

Четете повече по темата в az-jenata.bg


2
3 rate up comment rate down comment 1
Гост
преди 9 месеца
Не се храни изобщо, иначе нищо не се получава. Сигнализирай за неуместен коментар
1
14 rate up comment rate down comment 0
Пешо
преди 9 месеца
Въздържането от храна е най- успешната диета Сигнализирай за неуместен коментар