Какво представлява диетата на Адел, с която се отърва от излишните килограми?

Според певицата отслабването ѝ се дължи на усилени тренировки

20.03.2023 | 21:12 Редактор: Ирена Бакърджиева
Какво представлява диетата на Адел, с която се отърва от излишните килограми?

Едва ли има някой, който да не е чувал името на тази нашумяла певица. Освен с прекрасната си музика и хитовите си песни, през последните години в публичното пространство упорито се коментира и нейната визия. Адел успя да свали доста килограми (цели 45, ако вярваме на светските хроникьори) и няма човек, който да не се е запитал: "Как?".

В следващите редове ще надникнем в нейния режим, за да видим на какво се дължи трансформацията на Адел. Според самата нея, тя не спазва определен хранителен режим, а отслабването ѝ се дължи на усилени тренировки. Разбира се, това вероятно е така, но такава драстична промяна не би могла да бъде постигната без рестрикции в храненето. В публичното пространство се коментира, че Адел спазва диета, която е богата на сиртуини.

Какво представлява тази диета?

В основата ѝ стои намаленият прием на калории, както и храни, които са богати на сиртуин. Това е вид белтък, който участва в регулирането на метаболизма, както и в деактивирането на гени, които могат да предизвикат наднормени килограми и свързаните с тях заболявания. Сиртуинът активира един точно определен ген (SIRT1), за който се вярва, че контролира апетита. За да свали излишните килограми, Адел не само приема по-малко калории, но и набляга на храни, които провокират производството на този "вълшебен" протеин.

Режимът

Певицата признава, че преди да започне този хранителен режим, е пиела по десет чаши чай, всяка с по две бучки захар. Вместо това, към днешна дата Адел започва деня си отново с чай, но вече без захар. Типичната ѝ закуска се състои от соево мляко с горски плодове, малко натрошени орехови ядки и малко черен шоколад. Ако е в движение, певицата стартира деня със зелено смути, което се състои от кейл, рукола, целина, лимон и чай матча.

Обяд

Обядът, който е характерен за този режим се състои от салата (магданоз, целина, ябълки, орехи, поръсена със зехтин и лимонов сок). Като допълнение към салатата диетата предлага да се консумира табуле от елда, ягоди, авокадо, домат, фурми, магданоз, гарнирано с дресинг от лимонов сок, зехтин и щипка сол.

Прочети още в az-jenata.bg.

Снимка: БГНЕС