Менструацията проваля лятната ви ваканция? Скъсете я с няколко хитрини

Здравословната промяна в храненето помага да имате по-лек и балансиран цикъл

11.06.2023 | 22:10 Редактор: Петя Кръстева
Менструацията проваля лятната ви ваканция? Скъсете я с няколко хитрини

Менструацията е особеност на женския организъм, която е не просто предизвикателство, но може да е и спънка за редица ежедневни дейности за жените особено ако протича прекалено дълго. Някои жени имат късмета менструацията им да трае няколко дни, но други имат по-продължителен цикъл, който трае повече от седмица. Ако той продължава прекалено дълго и е по-тежък, обилен и със силни болки, това прави ежедневните ви дейности повече от трудни. 

Ето няколко хитри начина да намалите продължителността на менструацията си. 

Тренировки и упражнения 

Колкото и да не ви се правят физически упражнения по време на цикъл, положете тези усилия, защото тренировките могат да са особено полезни в скъсяването на времетраенето на менструацията. Тренировките, особено по-интензивните, имат свойството да намаляват продължителността на цикъла. Освен това, те намаляват болките и появата на съсиреци. Потискат крампите и спазмите в корема, като това прави протичането на цикъла по-леко. 

Здравословно хранене

Здравословната промяна в храненето помага да имате по-лек и балансиран цикъл. С помощта на някои билки можете да намалите обема на кървене, да намалите болките и спазмите. Включете повече билкови чайове, канела и джинджифил в ежедневното си хранене по време на цикъл.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay