Полезни храни, които не бива да включваме в диетата си

Ако искате да изгубите повече килограми, не бива да ги включвате в менюто си

28.10.2021 | 23:40 Редактор: Теодора Патронова
Полезни храни, които не бива да включваме в диетата си

Има някои храни, които може да са здравословни и да съдържат полезни съставки, но все пак от тях да се пълнее. Ако искате да изгубите повече килограми и да отслабнете забележимо, не бива да ги включвате в менюто си, докато сте на диета.

Смутита

Смутитата често са рекламирани като много здравословни и полезни. Но, доста от тях съдържат голямо количество захар. Захарта в смутитата е от плодове и не е толкова вредна, колкото обработената захар. 

Кафяв ориз

Въглехидратите са важна част от балансираното хранене. Експерти посочват, че трябва една трета от менюто ви да се състои от въглехидрати - картофи, хляб, ориз, паста. Австралийската диетоложка Сузи Бурел казва, че кафявият ориз е по-полезен от белия, но ако ядете голямо количество от него, това добавя доста калории.

Сосове

Сосовете са чудесно допълнение към ястията и им придават по-хубав или пикантен вкус. Някои от тях може да ви се струват здравословни, но всъщност са пълни с мазнини и лесно може да преядете с тях. 

Сушени плодове

Сушените плодове определено са полезни, но не забравяйте, че те съдържат повече калории от пресните и са пълни с концентрирана захар. 

Четете повече в teenproblem.net

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК