Как да запазим здраво сърцето си и да съхраним сърдечно-съдовата си система – в „Линия „Здраве“ на 24 октомври

Специален гост по темата ще бъде уважаваният проф. д-р Иво Петров

22.10.2021 | 10:50
Как да запазим здраво сърцето си и да съхраним сърдечно-съдовата си система – в „Линия „Здраве“ на 24 октомври

Сърдечно-съдовите заболявания са причина номер 1 за смъртност в световен мащаб. Статистиката е още по-притеснителна в България, където на всеки трима души, двама страдат и/или губят живота си от сърдечно-съдови заболявания като миокарден инфаркт, мозъчен инсулт и сърдечна недостатъчност.

Кои са рисковите групи и фактори за развитие на сърдечно-съдови заболявания, как да живeем така, че да съхраним сърцето си и как можем да се погрижим за здравето на цялата сърдечно-съдовата система, на 24 октомври, от 09:30 часа, в различното здравно предаване „Линия „Здраве“ в ефира на Bulgaria ON AIR ще коментира проф. д-р Иво Петров. Той е уважаван преподавател, иноватор и пионер в областта на ендоваскуларната терапия в България и първият инвазивен кардиолог в България, който имплантира ендопротеза при аортна аневризма и дисекация, като е и първият в света, който осъществява интервенцията на дете.

В предаването тази неделна сутрин, пред очарователната водеща Яна Данаилова, специалистът ще сподели още кои са съвременните методи за лечение на сърдечно-съдови заболявания и кои са природните средства в помощ на сърдечното здраве.

Не пропускайте разговора с проф. д-р Иво Петров и научете отговорите на тези и още важни въпроси, свързани със здравето на сърцето -  в предаването „Линия „Здраве“, тази неделя, 24 октомври, от 09:30 часа, по Bulgaria ON AIR.