Катастрофата на Germanwings A320: Единият от пилотите е бил заключен отвън пилотската кабина

Все още не е намерена втората черна кутия на полет 4U 9525

26.03.2015 | 12:29 Редактор: Ирина Георгиева
Катастрофата на Germanwings A320: Единият от пилотите е бил заключен отвън пилотската кабина

Единият от двамата германски пилоти на самолета на Germanwings, който се разби във френските Алпи, е бил заключен отвън пилотската кабина, пише BBC, позовавайки се на последните доклади по случая. Предварителните данни от черната кутия, която записва разговорите в самолета показва, че пилотът е правил отчаяни опити да се върне обратно в кабината, твърдят източници, близки до разследването.

"Пилотът, който е бил отвън, е почукал леко на вратата, но не е получил отговор. Тогава е започнал да удря вратата по-силно, но отново отвътре е нямало отговор. Може да се чуе как се е опитвал да разбие вратата." - съобщава  New York Times quoted, позовавайки се на следователят, който е слушал аудиото от кутията.

Източник, близък до разследването разказва подобна история и за информационната агенция AFP.

От Lufthansa не назовават пилотите, но съобщават, че помощник-пилотът се е присъединил към Germanwings през септември 2013г., непосредствено след обучението си и има около 630 летателни часа.

Капитанът на самолета е имал повече от 6000 летателни часа и е отишъл в компанията през май 2014г., като преди това е летял за Lufthansa И Condor.

Реми Джоути, директор на френската авиационна разследваща агенция заяви, че втората "черна кутия", която записва параметрите на полета, не е намерена все още. По думите му авиодиспечерите са видели как самолетът започва да се спуска и са се опитали да се свържат с пилотите, но неуспешно.

Джоути изключи експлозия, добавяйки: "Самолетът летеше право към целта си."