Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Богоявленски: Работи се по две основни направления за катастрофата на Germanwings А320

Проблем с горивната система и отказ на двигателите или декомпресия на салона

25.03.2015 | 20:09 Редактор: Ирина Георгиева
Богоявленски: Работи се по две основни направления за катастрофата на Germanwings А320

Самолетът Airbus A320 на Germanwings със сигурност се е снижавал, но дали е било контролирано ще стане ясно след данните от двете черни кутии. Това коментира авиационният експерт Александър Богоявленски в предаването Денят Он Ер. По думите му обаче озадачаващо е мястото на катастрофата и това, че няма следи от експлозия или запалване на горивото.

"Това вече е един озадачаващ факт, който кара доста от авиационните експерти и агенции, които се занимават с разследване на самолетни катастрофи. Те обсъждат и теорията за горивото в самолета и отказ на двигателите, след което пада самолета. Той е започнал да пада с постоянна скорост до окончателното му изчезване от радарите." - обясни Богоявленски.

Двете основни направления, по които се работи е проблеми с горивната система и отказ на двигателите или декомпресия на салона, допълни експертът.

"Колкото и парадоксално да звучи всяка една компания подобрява сигурността си след един такъв инцидент, особено ако работят с такива машини." - допълни Богоявленски.

Няма разлика в сигурността между нискотарифните и традиционните компании, категоричен е експертът. По думите му дори нискоразходните компании се ползват с по-голямо доверие спрямо традиционните компании.  

Чуйте коментара в следващия видео материал: