Найден Зеленогорски: Подкрепата на РБ към управлението е под условие

Това ще бъде решено на заседанието на 15 декември, заяви заместник-председателят на ДБГ

14.12.2015 | 19:23 Редактор: Мариета Иванова
Найден Зеленогорски: Подкрепата на РБ към управлението е под условие

Подкрепата на Реформаторския блок към управлението е под условие, заяви в предаването Денят ON AIR с водещ Веселин Дремджиев заместник-председателят на Движение България на гражданите Найден Зеленогорски. Той подчерта, че този въпрос ще бъде обсъждан на заседанието на блока във вторник- 15 декември. Зеленогорски уточни, че ДБГ има решение да предложи РБ да има единна позиция и „нашето становище е да продължим с реформите, защото макар и с малки крачки са направени положителни промени“.

Относно гласуваните промени на Конституцията Зеленогорски посочи: „Ние гласувахме да минат предложенията на Венецианската комисия, но по-големият партньор не остана на това предложение“. По думите му, това, че ДБГ запазват подкрепата към кабинета, не означава, че доверието не е нарушено. Tой също така допълни: „Ние сме тук за да правим реформи“.

Зеленогорски подчерта, че решенията в Реформаторския блок се взимат с мнозинство от две трети и по думите му „в този смисъл всичко е възможно“. Той подчерта, че демокрацията е свързана със спазване на определени процедури. 

„Преди всичко за нас е важно Блокът да е единен“, коментира Зеленогорски. Той допълни, че при евентуално разделение „няма да  успеем да представляваме десницата в българския парламент“.
Зеленогорски посочи още, че на предстоящото на 15 декември заседание на РБ ще бъде предложено и определени проекти, заложени в управленската програма, като антикорупционния закон по високите етажи да бъдат придвижени за разглеждане и гласуване по-напред във времето.

Още по темата

Припомняме, че по-рано през деня лидерът на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева посочи, че от партията ще предложат членовете на Реформаторския блок да подпишат декларация в подкрепа на правителството или да останат в опозиция.