Кунева предлага депутатите от РБ да подкрепят управленските приоритети

Движение България на гражданите ще предложи специална декларация за целта

14.12.2015 | 15:18 Редактор: Мариета Иванова
Кунева предлага депутатите от РБ да подкрепят управленските приоритети

От Движение България на гражданите предлагат всеки член на Реформаторския блок да подпише специална декларация, че подкрепя управленските приоритети в следващата половин година, предава Dnes.bg.

"ДБГ ще предложи на всеки от народните представили в парламентарната група на РБ да се присъедини към декларацията, с което ще потвърди ангажиментите си към блока и към управляващата коалиция", заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева.

В декларацията, която се очаква да бъде предложена на членовете на РБ на 15 декември, са очертани приоритетите на управляващите за следващата половин година, стана ясно от думите на Кунева. Документът залага ангажимент, че ще има видими резултати в антикорупционното законодателство, в Закона за съдебната власт, реформи в образованието, насочени към стимулиране на качеството му, в здравеопазването, в енергетиката и ускоряване на работата за електронно управление.

По думите на Кунева с подписването или не на декларазията, която по думите й е напълно съобразена и с блока, и с коалицията, всеки един от Реформаторския блок ще даде знак за отношението си към останалите представители на блока и към ГЕРБ.

Вицепремиерът изтъкна още, че има само две възможности – опозиция или част от управлението. 

От Движение България на гражданите предлага още на 15 декември в 9.30 да се проведе специално заседание на Реформаторския блок в централата на СДС.

Припомняме, че късно вечерта на 12 декември от Демократи за Силна България оттеглиха подкрепата си за правителството и обявиха, че минават опозиция. Министърът на здравеопазването Петър Москов обяви на 15 декември, че ще остане на поста си, въпреки призива на лидера на ДСБ Радан Кънев представителите на партията в управлението да се оттеглят.

Още по темата

Също на 12 декември, лидерът на СДС Божидар Лукарски в интервю за Дарик радио коментира, че не вижда аргументи за бламиране на правителството и че мотивите за подкрепата на управляващата коалиция са повече.