Клинтън и Тръмп печелят Луизиана

Тед Круз стана фаворит в Канзас и Мейн, Бърни Сандърс получи гласовете в Небраска

06.03.2016 | 08:01 Редактор: Луиза Божинова
Клинтън и Тръмп печелят Луизиана

Оспорвана надпревара в "супер съботата" в САЩ.

Кандидатът за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп спечели първичните избори в щатите Луизиана и Кентъки, като победата му осигури още решаващи гласове на делегати в подкрепа на номинацията му за президентската надпревара.

В Канзас и Мейн фаворит стана сенатора от Тексас Тед Круз, който може да разшири електоралната си база извън родния си Тексас и щатите, благодарение на победите си, заедно с тази в Аляска от "супер вторника".

Резултатите от "супер съботата“ може да се разчетат като потвърждение на тезата му, че той е единствената алтернатива на Тръмп в изборите за номиниране на кандидат-президент от партията на републиканците.

В Демократическата партия пък Хилари Клинтън спечели изборите в щата Луизиана, докато съперникът й Бърни Сандърс получи гласовете на Канзас и Небраска. След като в началото на седмицата изгуби инерцията си, сега Сандърс отново набира скорост ден преди очакваните в неделя избори в щата Мейн.

Клинтън спечели в Луизиана благодарение на подкрепата на чернокожите избиратели, които Сандърс така и не успя да привлече, предаде "Фокус".