Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Илияна Йотова от Белгия: Нощта в Брюксел няма да е никак спокойна

Евродепутатът заяви, че лошата координация между европейските разузнавателни служби е довела до кървавия атентат

22.03.2016 | 20:40 Редактор: Мария Аладжова
Илияна Йотова от Белгия: Нощта в Брюксел няма да е никак спокойна

Твърде премерено, ужасяващо точно и за съжаление с изключително трагични последствия. Такъв обзор на днешните събития в Брюксел направи евродепутатът Илияна Йотова в ефира на "Денят ON AIR".

Тя информира, че цял ден в белгийската столица и района е имало проблем с мобилните връзки, заради прекалената натовареност на мрежите около кървавите атентати.

"Пристигнах сутринта в ЕП почти по едно и също време с атентатите", информира Йотова. "Нивото на тревога е вдигнато до четвърта степен. Дълго време не можехме да влизаме или излизаме от ЕП. Нощта в Брюксел няма да е никак спокойна", обобщи тя.

По думите ѝ нападенията са изключително показни, тъй като вторият взрив е прогърмял на станцията, която свързва европейските институции с националните институции на Белгия.

Според нея случилото се днес в сърцето на Европа показва за пореден път, че липсва добра координация между европейските разузнавателни служби.

Йотова се изрази в подкрепа на създаване на "европейско ФБР" като единен разузнавателен орган, който да предотвращава подобни деяния.