Местан предупреди за оказван натиск на изборите в Сърница

Коментар от НС на 19 март 2015

19.03.2015 | 23:30
Местан предупреди за оказван натиск на изборите в Сърница

Председателят на ДПС Лютфи Местан предупреди в Народното събрание на 19 март 2015 управляващите да не оказват натиск на изборите в Сърница.

"Искам да предупредя нашите опоненти, с които в неделя ще се явим на балотажа в Сърница.
Не познавате родопчанина! Той е горд човек.
Призовавам утре /20 март 2015/ този десант, който се очаква в Сърница да не преминава границите на толерантния политически език", каза Местан.

На 22 март в Сърница ще се проведе балотаж между кандидата на ДПС Неби Бозов и кандидата на ГЕРБ Мустафа Аликанов.

На първия тур на 15 март 2015 на изборите за местни органи на властта не бе избран нито един от кандидатите за кмет.

ГЕРБ отрече обвиненията на Лютфи Местан за натиск над избирателите. Партията обясни в съобщение до медиите, че не е бил спиран токът на избиратели, гласували за ДПС, както твърди Местан.

"ПП ГЕРБ никога не е имала и няма да има потиснически подход към българските граждани", се казва в писмото.

В съобщението се пояснява, че "срещите между представители на ГЕРБ и жителите на Сърница, или която и да е друга община, целят единствено да се разговаря с хората и да се установят техните потребности".

"Категорично не са отправяни заплахи или политически нападки към жителите от наша страна. По никакъв начин не е засягана темата за политическа принадлежност или предстоящи избори по време на разговорите между представителите на ДГС „Селище“ и жителите на селото. Действията са предприети от името на ръководителя на стопанството единственото в тази му роля, за да защити институцията, която представлява", съобщава пресцентърът на ГЕРБ.


По думите на Местан натискът, оказван на избирателите, гласували за ДПС е бил упражняван чрез спиране на тока.

Според ГЕРБ постройките в село Селище, собственост на Държавно горско стопанство „Селище“ са под наем и използват общ трафопост.

"При разглеждане на разходните фактури на стопанството е забелязано завишаване на сметките за електроенергия. Извършена е проверка, която показва, че въпросният електромер, който е общ, е изправен. Докладвано е обаче, че разходът се дължи на консуматори, които не са собственост на стопанството. Именно заради това е отправена молба към живущите в Селище не да си търсят алтернативен източник на ток, както бе заявено, а да открият свой електромер, с отделна партида, независима от ДГС “Селище“ - пишат от ГЕРБ.

 

На 20 март 2015 председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с жителите на Сърница на 20 март 2015 г. заедно с кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сърница Мустафа Аликанов.