Корман Исмаилов: До средата на 2015 може да покрием годишните цели за приходите от акцизи

Това е една много голяма заявка и амбиция, но има сигнали, че може да се случи, заяви той

19.03.2015 | 21:25 Редактор: Мариета Иванова
Корман Исмаилов: До средата на 2015 може да покрием годишните цели за приходите от акцизи

Има сигнали, че годишното изпълнение на приходите от акцизи може да бъде постигнато към средата на годината. Това заяви в предаването Денят On Air с водещ Веселин Дремджиев лидерът на Народна партия „Свобода и достойнство“ Корман Исмаилов. Той уточни, че това е една много голяма заявка и амбиция, но се наблюдава и едно много сериозно преизпълнение, както и че се „появяват скрити приходи”, които  по думите му досега „са се отичали”. В тази връзка той спомена промените в Закона за акцизите и данъчните складове, които имат за цел да затегнат контрола в сферата.

На въпрос на водещия Веселин Дремджиев дали има конфликти в Реформаторския блок Исмаилов посочи, че има „малки търкания”, и допълни, че това е нормално за една коалиция, която е на власт и особено, когато се е ангажирала да извърши реформи в  най-тежките сектори.

Попитан дали Реформаторският блок преяжда с власт, Исмаилов посочи, че „има ново управление, ново правителство”. – „Това минава през кадрите – те трябва да бъдат компетентни”, коментира той и подчерта, че за него „темата за преяждането не е тема, темата е за компетентността на кадрите и дали могат да се справят”.

Относно темата за КТБ и предстоящото влизане на временни синдици в банката с отнет лиценз Исмаилов коментира, че функцията, която се дава на временните синдици е „да разследват, да възстановяват имуществото на банката, включително и да развалят сделки”. – „Очаквам да има успех, както и да бъдат ангажирани компании, които да установят къде са отишли парите и да потърсят начини за възстановяването им”, заяви той.

По повод информацията за промяна на собствеността на Vivacom Исмаилов коментира, че собственикът с най-голям дял в телекома и КТБ- Цветан Василев, „остави впечатление, че е много добър в сделките с поставени лица”. – „Това е моето усещане от тази новина. Нещо, което е много набързо сглобено,” заяви той.

Относно изборите в Сърница Исмаилов подчерта, че традиционно този региона е бил бастион на ДПС през годините. – „Пеевски стана много сериозен фактор в този регион. В момента има едно пробуждане. Надявам се новият кмет и Общинският съвет да бъдат на ниво”, коментира Исмаилов като подчерта, че на първия тур на изборите Реформаторският блок събира над 20% от гласовете и допълни, че „към момента ГЕРБ и РБ имат едно мнозинство в Общинския съвет”.

Лидерът на Народна партия „Свобода и достойнство“ подчерта, че в „Реформаторския блок витае усещането, че правото на глас, е право- не трябва да бъде задължително”. По думите му обаче, трябва да бъдат спрени порочните практики около изборите.