Манолова определи липсата на кандидат-кмет от БСП в Сърница като „огромен фал’

Отговорността на местните структури и националното ръководство на левицата

17.03.2015 | 15:59 Редактор: Мариета Иванова
Манолова определи липсата на кандидат-кмет от БСП в Сърница като „огромен фал’

Вината за неявяването на БСП на местните избори в Сърница, освен на областния предизборен щаб, е и на националния предизборен щаб, и на националното ръководство на партията. Непростимо е да не се издигне кандидат за кмет на общински избори, това е огромен фал, който предрешава до голяма степен крайния резултат от вота. Това заяви в Ямбол председателят на общопартийната контролна комисия Мая Манолова, цитирана от БТА.

"БСП може да спечели на предстоящите местни избори в много общини, ако има отговорно отношение към тях. Всяка община е различна и трябва да се намери най-подходящата формула. На много места може да се издигнат независими кандидати, които да бъдат подкрепени от левите и центристките партии", отговори на журналистически въпрос Манолова.

Тя допълни, че управляващата коалиция само на пръв поглед изглежда непоклатима. По думите й все повече хора са недоволни от нейното управление.

"За нас е нужно да имаме ясно поведение като опозиция, да бъдем близо до хората, да реагираме точно и конкретно на всяка тема, която се отнася до интереса на гражданите и да не се занимаваме толкова много със себе си,” посочи Манолова.