Павлова: Пътят Хасково-Кърджали не е бил обработен навреме

Седем роторни снегорина от областите Варна, Разград и Шумен са насочени към Южна България

08.03.2015 | 16:37 Редактор: Мариета Иванова
Павлова: Пътят Хасково-Кърджали не е бил обработен навреме

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова лично пое координацията по разчистването на пътя Хасково – Кърджали, който предизвика силно недоволство сред водачите на МПС през последните 48 часа. По разпореждане на министър Павлова в Южна България бяха пренасочени седем роторни снегорина от областите Варна, Разград и Шумен. Машините се включиха активно в разчистването на пътищата в Кърджалийско и Смолянско, съобщават от пресцентъра на МРРБ.

Паднали дървета в резултат на обилния снеговалеж през последните дни допълнително затрудняват преминаването на снегопочистваща техника. Това допълнително ограничава проходимостта на пътищата по пресечените планински терени в регионите и затруднява достъпа на линейки и на аварийните коли на енергийните дружества, посочват още от пресцентъра на МРРБ.

„Уверих се лично, че пътят Хасково – Кърджали не е обработен навреме. Разчистена е само една лента за движение в участък от около 2 км, което е недопустимо. Пътноподдържащата фирма в Кърджалийско ще понесе своите наказания, за директора на Областното пътно управление Кърджали също ще има санкция”, коментира министър Павлова.

Регионалният министър  се включи в ръководения от областния управител Илия Илиев кризисен щаб. Заедно със заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков и с депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева бяха набелязани стъпките и координирани действията на всички държавни институции в областта за по-бързо преодоляване на кризисната ситуация по отношение на осигуряване на достъп на аварийните машини на Енергийния системен оператор. В момента се работи по захранване на подстанция Момчилград, която захранва и община Джебел.