Англия разгроми Албания с 5:0 и се класира за Мондиал 2022, Швейцария измъкна точка в Рим

Още в първото полувреме Хари Кейн отбеляза хеттрик

13.11.2021 | 07:39 Редактор: Елеонора Танева

Англия разби с 5:0 Албания в световна квалификация и на практика се класира за Мондиал 2022 в Катар. Само за едно полувреме Хари Кейн отбеляза перфектния хеттрик във футбола, а по един гол добавиха Хари Магуайър и Джордан Хендерсън.

"Трите лъва" имат 3 точки и 6 гола повече от втория в група I отбор на Полша, който победи с 1:4 при гостуването си на Андора. В последния кръг тимът на Гарет Саутгейт гостува на Сан Марино, а "Дружина полска" приема Унгария и само чудо може да лиши англичаните от директна виза за световното първенство.

В голямото дерби от група "С" на световните квалификации, играно на стадион "Олимпико" в Рим, Италия и Швейцария завършиха 1:1, информира gol.bg.

Двата отбора направиха зрелищно първо полувреме, през което паднаха головете, имаше още куп интересни моменти. "Часовниците" поведоха в 11-ата минута чрез Силван Видмер, а "адзурите" изравниха в 36-ата с попадение на Джовани Ди Лоренцо. 

В момента и двата отбора са с по 15 точки, но европейският шампион е лидер с по-добра голова разлика – 13:2 срещу 11:2. Победителят в групата се класира директно за Мондиал 2022, докато подгласникът ще играе бараж. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК