Ирландия спря Роналдо и компания, Германия вкара 9 на Лихтенщайн

Испания удари минимално Гърция, Швеция се издъни срещу Грузия

12.11.2021 | 07:47 Редактор: Тодор Петров

Германия размаза Лихтенщайн с 9:0 в световна квалификация без никакво значение, играна на стадион "Фолксваген Арена". Гюндоган откри от дузпа в 11-ата минута, а Даниел Кауфман си вкара автогол. 

Лерой Сане и Марко Ройс направи аванса на своите впечатляващ в средата на първата част, разписвайки се в рамките на една минута. Само четири минути след подновяването на играта двамата отново бяха главните заподозрени, като този път Ройс асистира за втория гол на Сане за вечерта. 

Световният шампион за 2014 година Томас Мюлер и младият талант Ридле Баку също записаха имената си на таблото в рамките на четири минути, а Ройс записа още една асистенция. В 86-ата минута Мюлер вкара още веднъж, а малко след това защитникът Максимилиан Гопел си заби автогол - втори за гостите днес.

Ирландия спря Португалия с 0:0 в световна квалификация от група А играна на "Авива Стейдиъм" в Дъблин. Домакините действаха сърцато и подредено в защита, за да докопат престижна точка срещу Кристиано Роналдо и компания, пише gol.bg.

С равенството Португалия излезе начело в групата със 17 точки, колкото има и Сърбия, като двата тима се срещат в неделя в решаващ сблъсък в Лисабон. Равенството също ще бъде достатъчно на иберийците за директно класиране за Мондиала заради по-добрата им голова разлика. Ирландците имат 6 точки и шанс за 3-ото място в групата. 

Испания удари с 1:0 Гърция в среща от група "В" на световните квалификации и направи много важна крачка към класиране на Мондиал 2022 в Катар.

Единственото попадение в мача заби Пабло Сарабия от дузпа в 26-ата минута. Малко преди това попадение гол на домакините бе отменен поради засада. С тази победа Испания излезе начело в групата, докато Гърция вече няма шанс за първите две места и е аут от световните финали. 

В същото време Швеция допусна сензационна загуба с 0:2 при гостуването си на Грузия. Така всичко в тази група ще се реши в последния кръг, в който Испания е домакин на шведите, а също така има и точка преднина.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК