Спорно съдийство и втора загуба в UFC за Благой Иванов

Бразилецът вкара само 4 удара повече от Багата

31.05.2020 | 11:18 Редактор: Искра Ангелова

Българският боец Благой Иванов-Багата за жалост загуби срещата си срещу Аугусто Сакай от сериите UFC. Поражението на Багата обаче отново дойде след спорно съдийско решение, което се случва във втори пореден негов двубой. 

Разединеното съдийско решение в среща бе следното (30-27, 28-29, 28-29) в полза на Аугусто Сакай.

Мачът между Иванов и Сакай бе втори по важност за събитието UFC след двубоя между Тайрън Уудли и Гилбърт Бърнс в полусредна категория.

Както е известно, и в последния двубой на Иванов преди битката му със Сакай, той отново бе жестоко ограбен от съдиите. Сега историята се повтори.

Според повечето анализатори битката между Багата и Сакай е трябвало да завърши наравно. В крайна сметка победата бе присъдена на Сакай и той записа пореден успех.

Бразилецът вкара само 4 удара повече от Багата, но бе съборен и разкърввавен в битката. Благой започна двубоя по-уверено, пресираше опонента си и пласира повече и по-точни удари, а през втория рунд дори записа събаряне, съобщава gol.bg.

Бившият доминатор в самбото записа няколко удара на земята, но секунди преди края на частта позволи на опонента си да се изправи. Багата имаше възможност да запише и второ събаряне в третата част, но Сакай хвана клетката, за да запази баланс и това остана незабелязано от рефера.

И двамата бойци натрупаха много умора, но Сакай бе свежият през третата част и изглежда това наклони везните в негова полза. Той бе избран за победител с 2 на 1 съдийски гласа.

Снимка: БГНЕС/ Архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК