Историята на Благой Иванов впечатли руснаци

Karate.ru разказва подробно всичко за Багата

23.12.2019 | 17:06 Редактор: Тодор Петров
Историята на Благой Иванов впечатли руснаци

Специализираният руски сайт за бойни спортове Karate.ru се впечатли от българския представител в UFC Благой Иванов и направи дълъг материал за него. Статията на колегите е озаглавена "От победа над Фьодор и кома до подписване на договор с UFC – невероятната история на български боец".

Ето какво пишат за Багата колегите от руския сайт:

Към днешна дата българският боец в тежка категория на UFC Благой Иванов е разпознаваемо лице в света на ММА. Но всичко това можеше да не се случи, след като преди няколко години Благой бе на ръба на смъртта.

Победа над Фьодор Емеляненко

Иванов направи голямо име в бойно самбо. Но не благодарение на многобройните титли, а само заради една победа. През 2008 година в Санкт Петербург се проведе Световното първенство по този спорт. Иванов беше смятан за силен самбист, но четирикратният световен шампион и по това време един от най-добрите ММА бойци - Фьодор Емеляненко, бе изявен фаворит в турнира.

Бившият шампион "Pride" среща Иванов на полуфинала. Няколко месеца по-рано Емеляненко победи опонента си в турнира за Купата на президента и по всички изглеждаше, че и този път ще надделее, след което ще грабне петата си световна титла. Преди 11 години малцина можеха да си представят поражение на "Последния император" в ММА или в самбото. Да го победиш беше повече от сензация.

Иванов обаче надделя над Емеляненко с резултат 8-5, а на следващия ден спечели и финала срещу германеца Янош Стефан.

Нараняване и кома

Най-черният ден в живота на Иванов настъпи няколко години след триумфа му в Санкт Петербург. На 26 февруари 2012 година той е в един от софийските барове с двама свои приятели, където са нападнати от група от осем души. Иванов успя да се пребори с нападателите, но бе намушкан с нож точно под гърдите, от което бе увреден белият му дроб.

Продължението на статията четете в Boec.bg

Снимка: Lap.bg

Харесайте страница ни във Facebook ТУК