Uber се оттегля от Макао на 9-ти септември

Причината- множеството глобени шофьори, които ползват услугата

25.08.2016 | 15:40
Uber се оттегля от Макао на 9-ти септември

Компанията за споделено пътуване Uber Technologies ще се оттегли от хазартния център Макао на 9 септември, по-малко от 10 месеца след като стартира там, твърди местна медия, позовавайки се на писмо, което е изпратено от регионалния ръководител на Uber за Азия, предава Ройтерс.

Според писмото регионалният генерален мениджър на Uber в Азия Майк Браун посочва, че фирмата планира да излезе от Макао. В него се посочва още, че шофьорите са били глобени общо 10 млн. патака (1,25 млн. долара) за краткия период от време, в който услугата е била достъпна там.

Генералният мениджър на Uber за Макао Трейси Лу Уолш е отказала да коментира писмото или да поясни дали фирмата наистина ще се оттегли от Макао през септември.

"Ние сме решени да продължим да обслужваме пътниците и шофьорите в Макао. Продължаваме да търсим възможности за работа с правителство при модерни закони за споделеното пътуване, които ще ни дадат шанс да продължим да предлагаме услугите си на хората в Макао“, коментира тя.

Браун не е открит от Ройтерс за коментар. Агенцията не е получила отговор и от властите в Макао.

Uber има около 2000 шофьори на пълно и непълно работно време на тази територия, пише местната информационна агенция TDM. Според нея водачите са били информирани за предстоящото спиране на операциите.

Въпреки че Макао не е голям пазар (само 600 хил. души), излизането на Uber ще бъде пореден удар за амбициите на бързо развиващия се американски стартъп в региона.

След скъпо струваща битка да пробие на пазара в Китай по-рано този месец Uber продаде своите операции на своя по-голям конкурент Didi Chuxing в сделка, която дава на Uber една пета дял от Didi. 

Повече новини за технологичните компании можете да научите от видеото на Bloombergtv.bg