Караш твърде бързо, спираш твърде рязко?! Uber те следи

Приложението ще се наблюдава начина на шофиране, а водачите ще получават съвети

04.07.2016 | 12:54 Редактор: Луиза Божинова
Караш твърде бързо, спираш твърде рязко?! Uber те следи

Американският технологичен концерн Uber е разработил нова технология, която планира да използва за проследяване на поведението на водачите, особено ако шофьорите пътуват твърде бързо или спират твърде рязко, пише San Francisco Chronicle.

Информацията за това как шофьорите действат ще бъде споделяна с Uber, но също така ще бъде споделена и с водача, заедно със съвети за безопасност за това как той може да подобри ефективността си.

Uber ще вкара тази функционалност като актуализация в приложението си, като се използва съществуващата функционалност на смартфоните, а "в някои градове Uber също ще следи дали шофьорите ползват телефоните си по време на шофирането с помощта на жироскопа на телефона".

Компаниите за споделено пътуване изглежда се разрастват все повече и по-бързо. Окръг в щата Флорида например получава субсидия, с която да предлага безплатни Uber превози на служители с ниски доходи, и създава „транзитен орган“, който да организира превоз на лица, които не разполагат със смартфони.

Но Uber се ползва и в негативен аспект. Наскоро стана ясно, че услугата дори е била ползвана от група трафиканти на хора за контрабанда на имигранти от Централна Америка в Съединените щати.

Повече технологични новини четете на Investor.bg.