Изумително нисък процент от електромобилите са със сменена батерия

Батериите на по-новите електромобили са значително подобрени

26.05.2024 | 17:40 Редактор: Тодор Петров
Изумително нисък процент от електромобилите са със сменена батерия

Въпреки че батерията е най-скъпият компонент при електромобилите, скорошно проучване показва, че това не трябва да е проблем, ако електромобилът е произведен след 2015 г.

Компанията Recurrent Auto, която се занимава с покупко-продажба на EV, е изследвала над 20 000 електромобила и е установила, че средно само 2,5% от превозните средства са със сменени батерии. Този брой силно зависи от годината на производство, като не не е изненадващо, че колкото по-стар е EV, толкова по-вероятно е да се нуждае от нова батерия.

Батериите на по-новите електромобили не само имат подобрен химичен състав, който им позволява да издържат по-дълго и по-добре да издържат на често бързо зареждане, но техните системи за термично управление са значително по-ефективни и те са по-добри в избягването на ускореното разграждане.

Проучването на Recurrent също установява, че капацитет на батериите се е увеличил със 122% между 2015 г. и 2022 г., което означава, че новите електромобили имат по-голям капацитет на батерията като начало, така че дори и да загубят малко капацитет с течение на времето, батериите им ще издържат по-дълго, преди да се наложи да бъде заменени.

Четете повече по темата в automedia.investor.bg

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
km
преди 3 седмици
Да бе! Пет годинки и батерията е чао!Хайде стига с тея простотии!А все още има балъци, които си купуват на старо електрички... Сигнализирай за неуместен коментар