Меtа възстанови профилите на Тръмп, той: Facebook загуби милиарди в мое отсъствие

Занапред президентът отново може да бъде отстранен за всяко нарушение на политиките

26.01.2023 | 13:06 Редактор: Ирена Бакърджиева
Меtа възстанови профилите на Тръмп, той: Facebook загуби милиарди в мое отсъствие

Меtа обяви, че ще възстанови акаунтите на бившия американски президент Доналд Тръмп във Facebook и Instagram през следващите седмици, съобщава CNN Business. Новината идва малко повече от две години, след като профилите му бяха изтрити след атаката над Капитолия.

Въпреки новия шанс, който получава, занапред Тръмп отново може да бъде отстранен за срок до две години за всяко нарушение на политиките на платформата.

76-годишният милиардер реагира на новината, като заяви, че "Facebook е загубил милиарди долари от стойността си в мое отсъствие. Това никога вече не бива да се случва на действащ президент или на който и да е друг човек, който не заслужава възмездие", написа Доналд Тръмп в своята платформа Truth Social.

По-рано този месец бившият президент на САЩ изпрати писмо до Меtа с петиция до компанията да отблокира акаунта му във Facebook, каза пред CNN източник, запознат с писмото, което прави завръщането на Тръмп все по-вероятно, пипе money.bg.

Въпреки че Twitter винаги е бил предпочитаната платформа за републиканеца, той има сериозно влияние и във Facebook и Instagram - съответно 34 милиона и 23 милиона последователи преди възстановяването на профилите му.

Снимка: БГНЕС