Huawei планира да пусне нов модел сгъваем смартфон в Европа

Във Виена технологичният гигант представи телефона nova 9

22.10.2021 | 22:55 Редактор: Теодора Патронова
Huawei планира да пусне нов модел сгъваем смартфон в Европа

Китайският технологичен гигант Huawei планира да пусне нов модел сгъваем смартфон в Европа през първото тримесечие на 2022 г. Това разкри на събитие за медии във Виена Дерек Ю, президент на Huawei Consumer Business Group за Централна и Източна Европа, Северна Европа, Канада и Турция.

Huawei отдавна има апетит и прави смели крачки в развитието на тази все още прохождаща категория устройства, в която големите технологични играчи се опитват да се отличат и да се докажат като иноватори. Въпреки че първите огъващи се смартфони на различни производители бяха съпътствани от известни проблеми с качеството на екраните, този сегмент не беше изоставен бързо, както очакваха голяма част от анализаторите, а не спира да се развива.

Във Виена Huawei представи смартфонa nova 9, който по думите на Дерек Ю е насочен предимно към по-младите потребители, които се интересуват от фотография и заснемане на видеосъдържание.

За изненада на мнозина nova 9 ще бъде пуснат на пазара с 4G чип, а не с 5G, въпреки широкото промотиране на новото поколение мобилни технологии. Дерек Ю разкри, че засега Huawei смята, че 4G възможностите са достатъчни на европейските потребители, защото приложението на 5G все още е насочено предимно към бизнеса.

Четете повече по темата в на investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК