Биткойнът бележи най-дългата си печеливша серия за годината

Цената на етера напредва с над 4%, а тази на рипъла – с над 16%

28.07.2021 | 15:23 Редактор: Жаклина Иванова
Биткойнът бележи най-дългата си печеливша серия за годината

Продължаващото възстановяване на биткойна поставя най-голямата по пазарна капитализация криптовалута напът към най-дългата си печеливша серия тази година.

Към обяд днес биткойнът поскъпва с 6,2% до 39 676,64 долара, след като по-рано отново премина прага от 40 хил. долара. Това бележи осми пореден ден на ръстове, съобщава Bloomberg.

Другите водещи криптовалути също поскъпват. Цената на етера напредва с над 4%, а тази на рипъла – с над 16%. Индексът Bloomberg Galaxy Crypto се покачва с над 3%.

"Сегашната инерция е силна и нивото от 45 хил. долара се вижда, но закотвянето над 50 хил. долара ще изисква известно усилие", посочва главният изпълнителен директор на криптоборсата Delta Exchange Панкадж Балани.

Биткойнът остава далеч от върховото си представяне от средата на април, когато се търгуваше за почти 65 хил. долара.

Инвеститорите са обнадеждени от последните положителни изказвания на милиардера Илон Мъск и на Кати Ууд от Ark Investment, както и от спекулациите, че и Amazon скоро може да влезе в криптосектора, пише investor.bg.

Засега тези вълнения отместват фокуса от критиките срещу биткойна за енергоемкостта му, както и от действията на регулаторите в Китай, където все повече се ограничава търговията и добива на криптовалутите. На този фон фактор за поевтиняване през последните месеци бяха и новините за напредъка на САЩ и Европа в сегмента на дигиталните валути, които според анализатори също биха могли да отнемат от интереса към криптосектора.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК