Мъск изпраща помирителни сигнали: Искам биткойнът да бъде успешен

"Все още има много да се направи по отношение на удобството за средностатистическия потребител", посочи шефът на Tesla

22.07.2021 | 12:25 Редактор: Жаклина Иванова
Мъск изпраща помирителни сигнали: Искам биткойнът да бъде успешен

Илън Мъск помогна преди време да се предизвика затишие на криптопазара. Сега обаче шефът на Tesla изпраща помирителни сигнали до индустрията и позволява цените на дигиталните валути да се покачат отново.

"Искам биткойнът да бъде успешен", поясни той по време на участието си в онлайн конференцията "The B Word".

"Все още има много да се направи по отношение на удобството "за средностатистическия потребител. Но има много потенциал", посочи Мъск.

Той обсъди бъдещето на бързо развиващата се крипто индустрия с технологичния инвеститор Кати Ууд, ръководител на Ark Investment Management, и Джак Дорси. Дорси оглавява както и услугата за разплащателни услуги Square, която все повече се включва в крипто света, но е и главен изпълнителен директор на социалната мрежа Twitter, в която Мъск се радва на голямо влияние.

Мъск също така даде подробности за собствените си инвестиции, както и за Tesla и Space X, които той също управлява.

Проектът стартира преди години като един вид шега. Мисията: доуджкойнът трябва да покаже колко лесно е да създавате монети, които нямат нищо зад себе си и колко бързо хората могат да се завладеят от такива "въздушни проекти". Но след това бе многократно рекламиран от Мъск, който също така бе купил доуджкойн като инвестиция за децата си и подкрепя разработчиците на валутата.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК