Мъск продаде всичките си жилищни имоти, къде живее милиардерът?

Богатството му е на стойност от около 185 милиарда долара

03.07.2021 | 17:15 Редактор: Искра Ангелова
Мъск продаде всичките си жилищни имоти, къде живее милиардерът?

Изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск е вторият най-богат човек в света според класацията за милиардерите на Forbes. Богатството му е на стойност от около 185 милиарда долара. Логично е да си помислим, че човек като него живее луксозно и нашироко в собствено имение или голяма вила. Нещата обаче стоят по съвсем различен начин. Неотдавна милиардерът обяви в Twitter, че живее в наето жилище в Бока Чика, Тексас, което струва 50 000 долара- необичайно скромно за един милиардер.

Преди дни Мъск загатна още подробности относно това как и къде живее в момента. В отговор на туит, който показва сглобяем дом на стартъпът Boxabl, Мъск написа: "Наистина живея в къща на стойност 50 хиляди долара, но не конкретно тази", цитиран от Business Insider. 

Според медийната компания Teslarati домът на Мъск в момента е "Boxabl Casita" - къща с площ от 375 квадратни метра с кухня, спалня и баня, която започва на цени от 49 500 долара.

През ноември Boxabl публикува видео, показващи как изгражда подобен обект в Бока Чика. Компанията заяви, че домът е за "строго секретен клиент". 

Компанията Boxabl "произвежда" жилища с ниска цена. Те създават малки къщи, които могат да бъдат сглобени само за ден.

През май миналата година Мъск обеща, че ще продаде всички свои жилища и обяви, че "няма да притежава собствена къща". Седмици по-късно пет от домовете му бяха обявени за продажба, а през януари Мъск е продал три от съседните си имения в Лос Анджелис за общо 40,9 милиона долара, информира Money.bg.

Съвсем скоро стана ясно, че главният изпълнителен директор на Space X е продал и последния си имот, който се намира в района на залива Сан Франциско и по-рано беше даван под наем.

Наскоро Мъск и други милиардери станаха обект на скандали относно това, че не са плащали данъци върху доходите си. ProPublica съобщи, че изпълнителният директор на Tesla, шефът на Amazon Джеф Безос и председателят на Berkshire Hathaway Бъфет са платили твърде малко данък върху доходите си фона на богатството им. Мъск не е плащал федерални данъци върху доходите през 2018 г. и по-малко от 70 000 долара през 2015 и 2017 г., според доклада.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК