Хакерска група обяви война на Мъск заради биткойна

Хакерите го обвиниха в неискреност, като се усъмниха в желанието му за подобряване на екологията в световен мащаб

06.06.2021 | 16:28 Редактор: Жаклина Иванова
Хакерска група обяви война на Мъск заради биткойна

Хакерската група Anonymous обвини създателя на компаниите "SpaceX“ и "Tesla“ Илън Мъск в прекомерно влияние върху криптовалутата срез публикации в Twitter и в подценяване на инвестициите на обикновените хора. Посланието към милиардера бе публикувано на официалния YouTube канал на организацията.

"Докато заради важите публични истерии се рушат надеждите на трудолюбивите хора, вие продължавате да издевателствате над тях чрез различни мемове, докато си седите в една от къщите си. Можете да се смятате за най-умния човек, но сега срещнахте равни на себе си. Ние сме Anonymous. Ние сме легион. Ние идваме“, гласи съобщението във видеото.

[sc: relatedarticles ids:227402 /]Хакерите обвиниха Мъск в неискреност, като се усъмниха в желанието му за подобряване на екологията в световен мащаб. Според Anonymous, бизнесменът е "двоен играч“, тъй като добивът на криптовалута не може да подобри въглеродния отпечатък.

Публикуваните в Twitter съобщения на Мъск влияят силно върху котировките на криптовалутата, припомня РИА Новости. През януари милиардерът спомена биткойна в пост в Twitter, след което цената му надхвърли рязко 37 000 долара. По-късно Мъск започна да споменава по-често криптовалутата Dogecoin, което допринесе за нейния растеж, предаде БГНЕС.

Тази седмица бизнесменът пусна шеговит пост за своята "раздяла“ с биткойна, като използва емотикон с разбито сърце и променен цитат от песента на група Linkin Park "In the End": "Значи, в крайна сметка, това не беше важно“. 

След тази публикация курсът на най-популярната криптовалута в света падна с 1 000 долара.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК