Илън Мъск остава третият най-богат човек зад Бернар Арно и Джеф Безос

Състоянието му е намаляло до 160,6 млрд. долара

18.05.2021 | 23:30 Редактор: Здравко Черкезов
Илън Мъск остава третият най-богат човек зад Бернар Арно и Джеф Безос

Предприемачът Илън Мъск остана на трето място в списъка на най-богатите хора в света. Състоянието на Мъск намаля след спад на цената на акциите  на Tesla, която той ръководи, съобщава Bloomberg.

Състоянието на Мъск е намаляло до 160,6 млрд. долара към понеделник вечерта, според класация на Bloomberg за най-богатите хора в света.

Така Бернар Арно, главен изпълнителен директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), със състояние от 161 млрд. долара , надмина Мъск в битката за второто място в класацията.

Първата позиция в списъка се държи уверено от основателя на Amazon Джеф Безос с 190 млрд. долара, информира BloombergTV.bg.

Агенцията подчертава, че състоянието на Мъск намалява на фона на поевтиняващите акции на производителя на електрически автомобили Tesla. Според изчисленията на Bloomberg през последните два месеца капитализацията на компанията се е свила с почти 20% поради липсата на запаси от полупроводници, както и поради силната конкуренция от страна на производителите на конвенционални автомобили.

Мъск за първи път се изкачи на първо място в класацията на милиардерите на Bloomberg през януари тази година, тъй като цената на акциите на Tesla се повиши с повече от 750% през годината.

Тогава състоянието на предприемача се оценяваше на 184 млрд. долара, а по-късно нараства до 190 млрд. долара. В края на февруари той пада на второ място в класацията, губейки от Безос.

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК