Мъск: Завоюването на Марс ще изисква човешки жертви

"Въпреки очевидната опасност - има много желаещи да участват в полета", добави той

27.04.2021 | 13:22 Редактор: Жаклина Иванова
Мъск: Завоюването на Марс ще изисква човешки жертви

"Завоюването на Марс ще изисква човешки жертви, но не липсват доброволци за това опасно, но вълнуващо приключение", заяви предприемачът и собственик на компаниите "Tesla" и "SpaceX" Илън Мъск в интервю за Си Ен Ен.

"Очевидно много ще умрат в началото. Достигането до там не е лесно", каза той.

"Да, не е за всички. Не принуждаваме никого да ходи на Марс, всичко е на доброволни начала", каза Мъск и добави, че въпреки очевидната опасност - има повече желаещи да участват в полета, отколкото е необходимо.

Ръководителят на "SpaceX" отбеляза, че според него човечеството трябва да се превърне във вид, който живее на различни планети, тъй като винаги ще има заплахи за съществуването, които са напълно невъзможни за контрол, предаде БГНЕС. 

"Например, третата световна война може да започне", предположи той.

"Това ще бъде великолепно приключение и невероятно преживяване", продължи предприемачът. 

"Да, може да умрете. Ще бъде много неудобно и храната вероятно няма да е много добра и т.н. Но ако сте привлечени от трудното и опасно, но славно приключение, тогава Марс е най-подходящото място", добави Мъск.

"SpaceX" разработва космически кораб "Starship" за 100 души за полети до Марс. Ще бъде възможно да се изпрати на планетата до 2030 г., казва Мъск.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 1
бг смешки
преди 3 месеца
човекът е прав на 100 % . поне е искрен . няма лесно а и начинаието си е рисковано ... за всеки 5 грама мозък е ясно ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 месеца