Мъск: Потенциално кацане на Марс може да се осъществи през това десетилетие

Самоподдържаща се колония там може да бъде създадена до 2050 г., прогнозира той

22.05.2021 | 17:02 Редактор: Юлия Христова
Мъск: Потенциално кацане на Марс може да се осъществи през това десетилетие

Известният технологичен предприемач и основател на "SpaceX“ Илън Мъск усили призивите си за установяване на човешко присъствие на други планети.

Мъск изрази възгледите си по темата по време на видеовръзка към форум в Русия, заявявайки, че следващата логична стъпка за развитието на човечеството в космоса ще бъде постоянна лунна база и град на Марс, съобщи "Индипендънт“.

Технологичният магнат смята, че потенциално кацане на Марс може да се осъществи през това десетилетие, а самоподдържаща се колония там може да бъде създадена до 2050 г.

"Ние можем да създадем човешка база там още през нашия живот", каза той. "Поне една бъдеща космическа цивилизация - откривайки руините ни - ще бъде впечатлена, че хората са стигнали толкова далеч", каза смелият предприемач.

Технологичният магнат говори също за перспективите за разширяване обхвата на човечеството отвъд Марс и за инструментите, които могат да помогнат на човечеството да го направи, пише БГНЕС.

"Преди да излезем отвъд Слънчевата система, трябва да можем да излезем отвъд Луната и Марс, което можем да направим с космически кораби, задвижвани с антиматерия. Това е ключовата следваща стъпка за създаването на междупланетна цивилизация", каза Мъск.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
0 rate up comment rate down comment 0
Добърден
преди 3 месеца
Друго си е да съсипеш земята и да ходиш на марс за да впечатлиш някой си който може и да не съществува. Сигнализирай за неуместен коментар