Huawei дава бонуси на служителите, които ѝ помагат да се справи с кризата

Oсвен това ще бъдат удвоени заплатите на всички във фирмата

12.11.2019 | 22:45 Редактор: Ивет Арабова
Huawei дава бонуси на служителите, които ѝ помагат да се справи с кризата

Китайският телекомуникационен гигант Huawei Technologies заяви, че ще даде 2 млрд. юана (286 млн. долара) в брой под формата на възнаграждения за служителите си, които ѝ помагат да се справи с поставянето на компанията в черния търговски списък на Съединените щати, предава Ройтерс.

Най-големият доставчик на телекомуникационно оборудване в света се опитва да намери алтернативи на американския хардуер, след като през май САЩ му забраниха да прави бизнес с американски фирми, което попречи на снабдяването му с ключови компоненти, предава Investor.bg.

Средствата са начин за признание за работата на служителите, докато компанията е под натиск от страна на Съединените щати, посочва отделът за човешки ресурси на Huawei. Освен това ще бъдат удвоени заплатите за този месец на всички 190 хил. служители, обясни говорител на компанията.

Повечето средства ще бъдат насочени към екипите, занимаващи се с развойна дейност, както и тези, които са заети с промените във веригата на доставки, така че тя да стане по-малко зависима от САЩ, обясни говорителят.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК