Huawei не преговоря с потенциални купувачи за 5G лиценз

Основателят Рън Джънфей опроверга слуховете

06.11.2019 | 22:37 Редактор: Стефанка Митева
Huawei не преговоря с потенциални купувачи за 5G лиценз

Милиардерът основател на Huawei Technologies Рън Джънфей заяви, че засега не се водят никакви директни преговори между фирмата му и някоя американска компания, след като той предложи да лицензира пълното портфолио на китайския гигант, свързано с петото поколение мобилни мрежи.

Коментарите му противоречат на по-ранните слухове, че китайският телекомуникационен гигант води преговори с потенциални купувачи.

„Няма американски компании, с които да водим преговори“, заяви Рън по време на дискусия с Шънджън, модерирана от Bloomberg Television. “Тъй като това е много голямо и трудно за взимане решение, големите компании трябва да го обмислят сериозно“, заяви той.

По думите му, ако се появи купувач, ще бъдат извикани инвестиционни банки, които да съдействат за сключването на сделката.

През септември Рън заяви, че Huawei е готова да лицензира 5G технологията си, включително дизайна на чипове, хардуер и код, но само на една компания чрез ексклузивен лиценз. Това трябва да е американска компания, защото в Европа вече има двама играчи на този пазар – Nokia и Ericsson, и няма нужда от помощ, за да се конкурира, пише investor.bg.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК