Продадоха най-невероятната кола в света за $7300

Автомобилът е странно въплъщение на Tucker Torpedo от 1948 година

15.08.2019 | 23:30 Редактор: Василена Василева
Продадоха най-невероятната кола в света за $7300

Всички обичат историите за уникални превозни средства. Като този автомобил, който, ако не е най-невероятният автомобил в историята, може би поне влиза в Топ 5. Колата със сигурност може да уплаши някого със своя необичаен външен вид, на други ще им се стори красива.

Както и да е, става дума за автомобил, на който пише Tucker. И има три очи (фара, разбира се). Прилича ли ви на нещо. Авторът на това уникално транспортно средство се е вдъхновил от дизайна на Tucker 48, по-известен като Tucker Torpedo, пише Automedia.bg

На времето, произведеният в 51 бройки през 1948 г. (оттук и индексът в името) модел се опита да бъде сред най-напредничавите на американския пазар. За съжаление компанията не изкара дълго, а продуктите й не се отличаваха с надеждност. Което не пречи днес тези автомобили да са призната класиха - на търговете цените им стигат до 2,5 милиона долара!

Иначе, колата получи много уникални елементи, а дизайнът й е завладяващ. Този модел в работно състояние (въпреки че се нуждае от известен ремонт) беше продаден в САЩ само за 7300 долара - много по-евтино от оригиналната кола, която послужи за вдъхновение.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК