BMW M3 се изправя в битка срещу Nissan GT-R (Видео)

Трасето в Палм Бийч събира изключително интересни коли

26.07.2019 | 20:51 Редактор: Василена Василева
BMW M3 се изправя в битка срещу Nissan GT-R (Видео)

Настоящото поколение на BMW M3 отива към края на жизнения си цикъл, но докато се чака неговият наследник, мощният седан "трупа опит" в интересни битки срещу суперавтомобили – като Nissan GT-R, пише Automedia.bg

Естествено, най-лесното сравнение между двете коли е на драг трасето, като правим уточнението, че става въпрос за сериозен тунинг и от двете страни на пистата.

3-литровият 6-цилиндров бензинов турбо мотор на М3 е доработен, че да може да работи с гориво Е85, като има и доста нови компоненти: смукателни клапани, интеркулер и изпускателна система. А мощността на мотора е над 700 конски сили.

При GT-R също има тунинг подобрения – също се използва гориво Е85, като мощността е равна на тази на М3-ката. И за да са условията максимално равни, двете коли потеглят с летящ старт, а не тръгват от място, тъй като Nissan-а със системата 4х4 на задвижване би имал сериозно предимство.

Клипът от драг битките на трасето в Палм Бийч включва и други претенденти за слава: Mercedes-AMG, Dodge Charger, както и Corvette C7.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК