Русия обяви "освобождаването" на две села в Украйна, едното е край Авдеевка

Те се намират в Донецка област

06.05.2024 | 15:00 Редактор: Елеонора Танева

Руските военни се похвалиха, че са превзели още две села в Украйна. "Освободени" са Соловьово (Соловьове на украински) в източната Донецка област и Котляровка (Котляривка на украински) в съседната Харковска област, на север, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

До момента няма коментар по въпроса от украинска страна.

Соловьово се намира близо до друго село в района на град Авдеевка - Очеретино, което руското министерство на отбраната обяви за превзето вчера.

Котляровка се намира в района на град Купянск, който Русия отново се опитва да превземе, след като Украйна си го върна през септември 2022 г.

Руската армия постига бавен, но методичен напредък, откакто пое контрола върху Авдеевка през февруари. Оттогава тя превзе редица села в района, отбелязва Ройтерс.

Франс прес определя предполагаемото превземане на Соловьово и Котляровка като поредния знак, че руските въоръжени сили напредват, информира БТА.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа


2
1 rate up comment rate down comment 0
F***check
преди 1 седмица
Местното население в Донбас ( над 90%) е съставено от етнически руснаци, поради което от тяхна гледна точка Русия е осводила селата, а не " освободила" , както пишат грантовите медии. Същите тези медии разпространяват масово дезинформация, укривайки истината- че цивилното население в тези райони се самоопределя като руско. Затова Украйна го избива от години, обстрелва го с обеднен уран и с касетъчни боеприпаси- защото не ги смята за хора, понеже били руснаци, което мнение споделят и НАТО и ЕС. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Изложба в Москва на над 30 вида бойна техника, произведена в САЩ, Франция, Германия. В КРАЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА РУСНАЦИТЕ ОТКАРАХА ОТ ГЕРМАНИЯ В РУСИЯ МНОГО ВОЕННИ ЗАВОДИ С ЦЕЛИТЕ ИМ НАУЧНО ТЕХНИЧЕСКИ ЕКИПИ. НЕМСКИЯТ ОРЪЖЕЕН КОНСТРУКТОР ХУГО ШМАЙЗЕР ИЗРАБОТИ ЗА РУСИЯ АК 47 АВТОМАТИЧНА КАРАБИНА 47, ИЗВЕСТНА ДНЕС В ЦЯЛ СВЯТ. Сигнализирай за неуместен коментар