Българка в Израел: Предупредиха ни за атаката, надявам се по-умният да спре пръв

Цивилните са били инструктирани да стоят близо до бомбоубежищата

14.04.2024 | 13:15 Редактор: Елеонора Танева

Всички полети за Израел от летище "София" са отменени за днешния ден. При необходимост ще бъде извършена евакуация на българи. 

Рина Бакалова, която живее в Израел, съобщи пред Bulgaria ON AIR, че атаката на Иран е била очаквана и цивилните са били предупредени как да действат.

"Ние бяхме предупредени няколко дни преди това, че ще има атака от Иран. Бяха ни подготвили какво трябва да правим, да стоим близо до бомбоубежищата си, да има вода, но както бяхме готови, така 6 часа чакане бяха изключително тежки, в момента, докато дроновете бъдат хванати. От всички страни ни атакуваха в един и същ момент. Имаше от Ирак, Йемен, Сирия и Ливан. Страхувам се най-вече за близките ми, за децата, за внуците. Надявам се здравия разум да надделее, по-умният да спре пръв, надявам се Русия да спре този натиск. Категорично съм убедена, че всичко идва от там и от там започва, да не се обръща толкова внимание към Украйна, а да се обърне погледът към Израел и Близкия Изток, всичко беше обмислено заедно с Иран", убедена е Рина Бакалова.