Додик към Путин: Република Сръбска няма да се присъедини към санкциите срещу Русия

Благодарни сме Ви за поддържането на редовни отношения, заяви руският президент

21.02.2024 | 17:42 Редактор: Толя Стоянова
Додик към Путин: Република Сръбска няма да се присъедини към санкциите срещу Русия

Руският президент Владимир Путин благодари на президента на Република Сръбска Милорад Додик за поддържането на отношенията между двете страни, предадоха руските медии.

"Благодарни сме ви за поддържането на редовни отношения с Русия. При нас редовно идват представители на ръководството на Република Сръбска. Сътрудничим си в най-различни области. И съм сигурен, че това ваше посещение също ще бъде ползотворно, ще можем да използваме времето, за да обсъдим двустранните отношения в редица области", заяви Путин.

Путин също така благодари на Додик за това, че Република Сръбска подкрепя много начинания на Русия. Той отбеляза, че отношенията на Русия с Република Сръбска са установени от дълго време и имат абсолютно конструктивен характер.

"Ние сме много доволни от това, което е направено. И аз очаквам, че в нашите отношения ще бъде направено още", добави руският президент.

Додик от своя страна заяви, че няма да се присъедини към санкциите срещу Русия, предаде БГНЕС.

"Потвърждаваме добрите отношения, които Сръбска има и храни към руската държава и към вас. Отхвърляме каквато и да е възможност за присъединяване към санкциите на Запада към Русия", заяви каза и допълни, че западните страни указват натиск върху Република Сръбска всеки ден.

Путин връчи орден "Александър Невски" на Додик.

Снимка: БГНЕС