Песков: Изявленията на Запада за смъртта на Навални са истерични и недопустими

Говорителят на Кремъл подчерта, че все още няма информация от медиците и съдебните експерти

16.02.2024 | 23:10 Редактор: Толя Стоянова
Песков: Изявленията на Запада за смъртта на Навални са истерични и недопустими

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи изявленията на Запада относно смъртта на Алексей Навални като "истерични и абсолютно недопустими", понеже все още няма информация за причината, поради която той е починал, предаде ТАСС.

"Няма никаква информация за причината за смъртта, а се правят такива изявления. Очевидно това са напълно истерични (изказвания). Считаме подобни изявления за абсолютно недопустими. Те са неприемливи", каза Песков. 

Той подчерта, че все още няма информация от медиците и съдебните експерти.

"Няма окончателна информация от Федерална служба за изпълнение на наказанията (ФСИН)", отбеляза той.

Запитан дали Кремъл ще реагира на ситуацията, той отговори:

"ФСИН ще реагира. Казахме всичко, беше докладвано на президента, по-нататък ФСИН прави всичко, което трябва да се направи".     

Той коментира и разпространената вчера в американски медии информация, че САЩ са уведомили Конгреса и европейските си съюзници за нови разузнавателни данни за руския ядрен потенциал, който може да представлява международна заплаха, добави Ройтерс. 

Кремъл вчера отхвърли предупреждението на САЩ за новите ядрени възможности на Москва в космоса, като го нарече "злонамерена измислица" и трик на Белия дом, целящ да накара американските законодатели да одобрят повече пари за противодействие на Русия, предаде БТА.

Песков заяви, че откакто са се появили въпросните "слухове", САЩ не са се свързвали с Русия, но посочи, че Москва е готова да работи с Вашингтон за разработване на противоспътникови оръжия

Снимка: БГНЕС