Руснаци организираха акции в памет на Навални, в няколко града има задържани

Само в Нижни Новгород са арестувани поне десет души

16.02.2024 | 22:36 Редактор: Толя Стоянова
Руснаци организираха акции в памет на Навални, в няколко града има задържани

В изявление, предадено от руските средства за масова информация, властите в Москва отбелязват наличието на призиви за масов митинг по повод смъртта на Алексей Навални и в тази връзка считат за необходимо да предупредят гражданите да не участват в прояви, които "нарушават закона".

Спонтанни акции в памет на 47-годишния руски опозиционен политик се провеждат в десетки градове в Русия, включително в столицата Москва и Санкт Петербург. Вече се появиха съобщения и за задържани участници в тях. Най-малко десет души са задържани в Нижни Новгород заради протести в памет Навални. В Москва е задържан мъж, издигнал плакат "Убиец", както и една жена. В Мурманск е задържана участничка в акция, носила плакат с надпис: "Кръвта му е на ръцете ти, Вова". Освободена е от полицията с предупреждение. В Ростов на Дон е задържан един човек за полагане на цветя в памет на Навални, предаде "Фокус".

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 месеца
Петата колона лицемерничи подобно на нашата. Преди не родните грантоядци не знаеха къде се намира Украйна на картата, а срещу някой долар взеха хленчат и се преструват на загрижени. Сега си правят грозен PR. Габриел даже се разстроила. За българите защо не се разстройва това чудовище? А за хората, които умират за алчността на сглобката и ония в Партийния дом? За убитите по вина на сглобката заради въоръжаването на родната им Украйна защо не плачат? 1 млн. украинци паднаха жертви на НАТО. Сигнализирай за неуместен коментар