"Билд": Путин не постига успех срещу Украйна, руската техника се топи

"Настъпателните усилия в украинските области струваха хиляди животи, но нищо не са постигнали", пише германското издание

10.01.2024 | 20:08 Редактор: Вяра Димова

Три месеца брутални офанзиви и никакъв успех. Настъпателните усилия на Русия в украинските Донецка и Харковска области струваха хиляди руски животи, но досега нищо не са постигнали, пише германското издание "Билд".

Военният анализатор Юлиан Рьопке отбелязва, че през тези месеци са унищожени повече от 400 единици руска военна техника.

"Русия е също толкова далеч от целите си - превземането на Купянск и Авдеевка - колкото беше през октомври, когато започна нейната офанзива", пише Рьопке.

На север от Авдеевка руснаците са блокирани близо до село Петровское, където украинските военни държат отбраната с помощта на дронове камикадзе и бойни машини "Брадли". От месеци в този район няма сериозни промени. Що се отнася до Купянск, там руските сили са блокирани в района на село Синковка. Танковите им роти се натъкват на минни полета, губейки скъпо оборудване. В същото време украинците противодействат на живата сила на противника с касетъчни боеприпаси и гранати, които се хвърлят от дронове. 

Отбелязва се, че през изминалата седмица на фронта е имало по-малки сблъсъци в сравнение с щурмовете, на които бяхме свидетели преди това. Очевидно, преди да започне нова офанзива, Русия ще трябва отново да събере резерви, пише "Труд".

В същото време остава открит въпросът колко дълго Украйна ще може да сдържа настъплението на руските войски и дали ще има достатъчно боеприпаси, посочва Рьопке.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 месеца
Хахахаах, билд.....на какви гъби сте бе? Сигнализирай за неуместен коментар