Стратегически удар от Украйна: Атакува единствената авиобаза за бомбардировачи на Русия

Свалени са два дрона над военното летище "Енгелс"

10.01.2024 | 16:35 Редактор: Вяра Димова
Стратегически удар от Украйна: Атакува единствената авиобаза за бомбардировачи на Русия

Два дрона са били свалени в пределите на авиобаза "Енгелс" в Саратовската област на Руската федерация - единственото военно летище в страната, в което са базирани стратегически бомбардировачи "Ту-160", предава УНИАН, като се позовава на медиен доклад на ASTRA. 

Отбелязва се, че в сутрешните часове на деня от Министерството на отбраната в Москва са съобщили, че през нощта системите за противовъздушна отбрана са унищожили украински дрон над Саратовска област, без да привеждат допълнителни подробности. Медиите обаче разбраха подробности за това нападение.

Според източници на ASTRA дроновете са били два. Те са били свалени и са паднали на територията на военното летище "Енгелс 2". Все още не е известно какви са последствията, предаде "Фокус".

"Към 2021 г. авиобаза "Енгелс" е единствената в Руската федерация, където са базирани стратегическите бомбардировачи "Ту-160". От февруари 2022 година базата се използва за мащабни въздушни удари по Украйна. На 26 декември 2022 година трима руски военнослужещи бяха убити след атака на летището", припомня ASTRA.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
Не ми се мисли, какви ще са последиците ... Сигнализирай за неуместен коментар