Израел: Унищожихме стотици терористични обекти на "Хамас" и "Хизбула"

Елиминирани са и над 10 терористи

19.10.2023 | 11:44 Редактор: Тодор Петров
Израел: Унищожихме стотици терористични обекти на

Израелските отбранителни сили обявиха, че през последното денонощие са унищожили "стотици терористични обекти на "Хамас", предава ВВС.

В публикация в социалната мрежа X, военните на Израел поясниха, че "продължават да нанасят удари в Ивицата Газа", в резултат на които са унищожени локации за изстрелване на противотанкови ракети, тунелни шахти, разузнавателни инфраструктури, оперативен щаб и други обекти. В хода на операциите са елиминирани и "над 10 терористи".

Израелската армия е поразила и цели в Ливан на подкрепяната от Иран групировка "Хизбула". Част от снарядите са паднали в открити полета близо до границата, поясниха ливански източници от кръговете на сигурността пред местни медии.

По-рано Израелските отбранителни сили съобщиха, че терористи са изстреляли от Ливан противотанкова ракета срещу пограничен район, а те са отговорили с артилерийски огън.  Атакувана е и терористична инфраструктура на "Хизбула".

Цитирайки местна телевизия, Reuters на свой ред съобщи, че в ранните часове на деня израелските военни са нанесли въздушен удар по две населени места в южната част на Ливан, пише "Фокус".

Снимка: БГНЕС