Капан за Пригожин: Заложили взривно устройство до колесника на самолета му?

От разхерметизацията всички на борда моментално са загубили съзнание

24.08.2023 | 15:28 Редактор: Искра Ангелова
Капан за Пригожин: Заложили взривно устройство до колесника на самолета му?

В самолета Embraer Legacy 600, в който е летял основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, са били поставени експлозиви - най-вероятно в шасито на машината, твърди руският Telegram канал Shot.  

Взривяването на самолета е една от версиите на разследващите органи за катастрофата, при която освен Пригожин загинаха и други "висши представители на ръководството" на "вагнеровците", отбелязва каналът.

Според информация, разпространявана в медиите и Telegram каналите, експлозията е избухнала в близост до колесника на самолета. В резултат се твърди, че едно от крилата на машината се е откъснало, повреждайки стабилизатора. Поради това самолетът е започнал да се спуска рязко, след като е набрал височина.

"От разхерметизацията всички на борда моментално са загубили съзнание, така че пилотите не са можели да съобщят за аварийна ситуация. Във всеки случай не е било възможно да се спаси самолетът без крило и стабилизатор", твърди каналът, цитиран от "Фокус".

Според разпространената информация, на летище "Шереметиево“ е въведен специален режим на работа. Всички служители по сигурността са извикани на работа, дори и тези, които са в отпуск.

Снимка: БГНЕС