Разузнаването на САЩ: Пригожин е в един от малкото хотели в Минск без прозорци

Основателят на "Вагнер" се крие от потенциални опити за убийство

27.06.2023 | 16:35 Редактор: Михаела Кирилова
Разузнаването на САЩ: Пригожин е в един от малкото хотели в Минск без прозорци

РБК-Украйна съобщи, че самолетът на Евгений Пригожин, основател на Вагнер, е кацнал на едно от военните летища в Беларус, като се позовава на групата за мониторинг "Беларуски Гаюн".

В съобщението е посочено: "Бизнес-джетът на Евгений Пригожин (рег. номер RA-02795) кацна на военното летище Мачулищи край Минск в 07:40 (съвпада с българското)".

Неговото оттегляне в Беларус е част от сделката за прекратяване на въоръжения бунт, пояснява "Фокус".

За последно той е видян публично да напуска южния руски град Ростов на Дон, след като оттегли войските си, и оттогава има единствено спекулации за местонахождението му.

Евгений Пригожин е кацнал в Беларус и е отседнал в един от малкото хотели в столицата Минск, който няма прозорци, е предположил американски служител, цитиран от Sky News.

Марк Уорнър, представител на разузнаването в Сената на САЩ е заявил за NBC News, че Пригожин е в Минск и предполага, че е установил в хотел без прозорци.

"Разбрах, буквално докато идвах за ефир, той заяви, че е в Минск и наистина е. И разберете - това са само доклади - че той е в един от малкото хотели в Минск, който няма прозорци", съобщи Марк Уорнър.

Предполага се, че основателят на "Вагнер" се намира там, за да се предпази от опити за убийство.

Снимка: БГНЕС